03 311 68 46 – kasteelhoevewestmalle@gmail.com

De Kasteelhoeve

Brasserie ● Bed & Breakfast

Ervaar de spiritualiteit van de Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth

In de abdij van Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth in Brecht wonen sinds 1950 zusters van de orde van trappistinnen. Ze leiden daar een teruggetrokken bestaan. Hun leven staat in het teken van het gebed en de arbeid, trouw aan Sint-Benedictus’ regel ‘ora et labora’ (bid en werk). In hun atelier vervaardigen ze gewaden voor geestelijken, vlaggen en kaarsen. Hun bestverkopende producten zijn hun natuurlijke zepen, waaronder bijvoorbeeld handzeep, douchegel, badschuim, shampoo en vloerzeep. Met de bescheiden opbrengst van deze producten voorzien de trappistinnen in hun levensonderhoud.

Ontdek de handgemaakte zeep en het exclusief badlinnen van de trappistinnen

De abdij produceert sinds 1964 zeep onder de merknaam ‘TRAPP. Voor de ambachtelijk gemaakte zeep- en verzorgingsproducten van TRAPP gebruiken de trappistinnen onder meer aloë vera, lavendel en rode jeneverbes. Hun paradepaardje is de lijn op basis van Westmalle Dubbel. Deze trappistenbierlijn heeft een aangename geur die een unieke waservaring verzekert. De polyfenolen, mineralen, vitaminen en oligo-elementen in het bier zijn bovendien heel goed voor huid en haar.

Vroeger maakten de trappistinnen ook hun kerktextiel in een eigen weefatelier. Hoewel het weefatelier in de abdij vele jaren stil lag, namen de trappistinnen in 2021 de textieldraad weer op. Ze lanceerden toen een lijn van hoogkwalitatief badlinnen van 100% katoen in strakke, modieuze kleuren. Dankzij de rechte lange lussen (zgn. zero-twist kwaliteit) voelt het badlinnen zeer zacht aan en absorbeert het erg goed. Bovendien irriteert het textiel niet. Het is dus ideaal voor mensen met een gevoelige huid. 

Je kan een deel van de TRAPP-collectie uittesten in B&B De Kasteelhoeve, want alle badkamers zijn uitgerust met de handzeep, douchegel, shampoo en bodylotion van de abdij. Ook de superzachte en volumineuze handdoeken van Trapp sieren de badkamers van onze B&B.

B&B De Kasteelhoeve - Trapp -2519
B&B De Kasteelhoeve - Deluxe Terrace-2526
B&B De Kasteelhoeve - Deluxe -2511

Maak een aangename fietstocht naar de trappistinnenabdij in Brecht

Op zo’n 20 minuten fietsen van De Kasteelhoeve kom je terecht in de fraaie natuur van de Brechtse Heide waar je de abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth terugvindt. Ook de Trappistenroute (zie verder) passeert hier. In de abdijwinkel van de abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth kan je alle producten van de trappistinnen van Brecht verkrijgen. De kerk van de abdij staat ook open voor gebed en voor wie een kaarsje wil branden.

Wil je graag de producten van de abdij kopen, maar niet helemaal tot daar gaan? Dan kan ook bij ons, in B&B De Kasteelhoeve, een aantal van de zeep- en textielproducten van de trappistinnen kopen. Een perfect souvenir voor een thuisblijver of een leuk hebbeding om te kopen voor jezelf.

Shopping Basket