03 311 68 46 – kasteelhoevewestmalle@gmail.com

De Kasteelhoeve

Brasserie ● Bed & Breakfast

Fietsen in Westmalle

Ontdek de natuurpracht van Westmalle op de fiets

De groene Kempen zijn gemaakt om te fietsen: relatief vlakke paden en adembenemende landschappen verwelkomen je met veel panache. Er is voor elk soort fietser een fietsroute beschikbaar en er zijn verschillende fietslussen die starten of passeren vlakbij B&B De Kasteelhoeve. Voor het volledige overzicht van thematische fietsroutes verwijzen we je graag naar de website van Toerisme Malle. Onze favoriete fietsroute is zonder twijfel de “trappistenroute” die toelaat om wereldbefaamde trappistenabdijen met de fiets te verkennen.

Kies voor een bijzondere fietsroute langs prachtige trappistenabdijen

Met een basisroute van 44 km en een verkorte route van 30 km, biedt de trappistenroute twee geweldige trajecten langs vier belangrijke blikvangers: de trappistenabdij Westmalle, de trappistinnenabdij Brecht, het Kasteel de Renesse en het Lindepaviljoen van Zoersel. Het parcours is vlak met hier en daar semi-verharde wegen. De route is bewegwijzerd met zeskantige bordjes met de vermelding ’trappistenroute’.

Ontdek de fietsroute "Van Adel tot Notabel" startend aan De Kasteelhoeve

De betoverende route “Van Adel tot Notabel” start bij De Kasteelhoeve. Deze 45 km lange route voert je langs twee abdijen en vier kastelen: het Kasteel van Westmalle, Domein de Renesse, Zoerselhof en Hallehof. Geniet van adembenemende natuur en cultureel erfgoed in de Kempen. Het parcours is vlak en bewegwijzerd, perfect voor elke fietsliefhebber.

B&B De Kasteelhoeve - Activiteit-fietsen-2

Plan je eigen route met de Fietsknooppunten

B&B De Kasteelhoeve ligt op het fietsknooppuntennetwerk van de Kempen, een uitgebreid netwerk goed voor meer dan 2000 kilometer bewegwijzerde paden. Op plaatsen waar twee fietswegen elkaar kruisen ligt een genummerd knooppunt. Je vind onze B&B exact tussen knooppunt 50 en 66 van waaruit je prachtige lussen kan maken van 20 tot 100 kilometer lang. Het systeem van de fietsknooppunten geeft je voldoende flexibiliteit om afhankelijk van het weer, de tijd en je goesting je eigen route te bepalen. De fietsknooppuntenkaart is te koop in onze B&B.

Huur een fiets in Westmalle

Kom je van verder en heb je geen fiets bij? In het centrum van Westmalle kan je
een e-bike huren voor 20 euro per dag. Voor een week betaal je 100 euro. Tijdig reserveren is nodig.

  • Rijwielen Hermans
    Antwerpsesteenweg 325
    2390 Malle
    www.rijwielenhermans.be
    Tel. 03 311 65 97

Fietstroeven van B&B De Kasteelhoeve

Overdekte fietsenparking

Aangezien de kempen zoveel fietsplezier bieden, investeerden we sterk in een overdekte fietsenparking met oplaadpunten. Ideaal om je fiets of e-bike veilig te stallen en indien nodig op te laden.

Ideale stopplaats op de Kempenroute

De Kempenroute strekt zich over 213 kilometer uit tussen Antwerpen en Maasmechelen en brengt je langs mooie bossen, uitgestrekte heidegebieden, Kempense meren en industriële mijnerfgoed. Onze B&B ligt op slechts 6 km van deze route. Breng een nachtje in een van onze prachtige kamers door of kom genieten van lunch of diner in onze brasserie.
B&B De Kasteelhoeve - Omgeving -2723
Shopping Basket