03 311 68 46 – kasteelhoevewestmalle@gmail.com

De Kasteelhoeve

Brasserie ● Bed & Breakfast

Wandelen in Westmalle

Adem de magie van oeroude bossen en bezichtig het eeuwenoude kasteel van Westmalle

In de omgeving van B&B De Kasteelhoeve is het heerlijk wandelen. We stelden zelf wandeling samen van 5 km dat de prachtige natuur van het donker bos in Westmalle combineert met een passage langs het eeuwenoude kasteeldomein van Westmalle, dat sinds 1977 beschermd is als cultuurhistorisch landschap. 

 

Maar de kempenregio telt ook 10 uitstekende wandelnetwerken met een gebruiksvriendelijke knooppuntensysteem. Er zijn twee wandelingen uit het knooppuntensysteem dat we graag aanraden: 

B&B De Kasteelhoeve - Omgeving -2713

Knooppunten netwerk Kempense Hoven

Het wandelnetwerk “Kempense Hoven” biedt je 480 kilometer wandelplezier in het hart van de Antwerpse Kempen. Via dit netwerk ontdek je de mooiste en leukste wandelpaden in Beerse, Brecht, Lille, Malle, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Vosselaar en Zoersel. De naam verwijst naar de ‘hoven van playsantie’, de vroegere buitenverblijven van de stedelijke burgerij en de kastelen van plaatselijke adel. De talrijke fraaie kasteeldomeinen liggen vaak in een al even mooi kader.

Vlakbij B&B De Kasteelhoeve vind je zo’n kasteel, het kasteel van Westmalle, vroeger benoemd als het Hof Ten Driessche. Onze eigen 5 km wandeling (zie eerder) leidt je langs dit kasteel, alsook de knooppuntenwandelingen “Steenovenpad” (zie verder)

Naast kastelen, villa’s en forten ontdek je tijdens de verschillende wandelingen via knooppunten gevarieerde stukjes natuur. Denk aan oude kleiputten, jaagpaden langs het kanaal, mooie heidestroken, de ongerepte Antitankgracht of het legendarische Zoerselbos. De wandelnetwerkkaart wordt aangeboden samen met een handig inspiratieboekje. Je kan beide aankopen in onze B&B. Vraag er naar.

Steenovenpad

Deze Steenovenpadwandeling van 6,5 km langs enkele historische Westmalse gebouwen kan je starten aan B&B De Kasteelhoeve. Via de prachtige kasteeldreef, omzoomd met majestueuze zomereiken, wandel je tot aan de hoofdingang van het kasteel van Westmalle. Achter het kasteel wandel je verder op charmante veldwegen tussen groene akkers. Eens in het centrum, kan je de Westmalse volksgeschiedenis ontdekken met onder andere het beeldje van ‘Den Tieter’. Vervolgens ga je langs de Sint Martinuspastorij doorheen de mooie pastorijtuin. Volg knooppunten 78 – 95 – 18 – 32 – 96 – 95 – 94 – 76 en 78.

B&B De Kasteelhoeve - Activiteit-wendelen-2
B&B De Kasteelhoeve - Omgeving -2711
B&B De Kasteelhoeve - Activiteit-wandelen

10 km over trage wegen dankzij het Bindjespad

Deze wandeling werd uitgestippeld door de gemeente Malle in samenwerking met de Heemkundige Kring van Malle. Ze voert je langs de tal van “trage wegen”, veilige en aangename paden of wegen voor wandelaars, fietsers en ruiters. Ze zijn vaak historisch gegroeid en soms niet eens op het stratenplan te vinden. Ze verbinden de akkers met het dorp, de industrie met de landbouw en in het geval van Malle: Oostmalle met Westmalle. Omdat ze het dorp verbindt, draagt deze wandeling de naam “Bindjespad”. Een groot deel van de wegen van deze wandeling is onverhard, dus bij regen doe je best goede waterdichte wandelschoenen aan. Vraag naar de brochure met de volledig beschreven route in onze B&B.

Nieuw: kasteelwandeling

Sinds 2024 is de omgeving van het kasteel van Westmalle opengesteld voor bezoekers. Ontdek de rijke geschiedenis en indrukwekkende architectuur tijdens een korte kasteeldomeinwandeling, uitgestippeld door gemeente Malle. Scan de QR-codes onderweg voor boeiende informatie. Start de route bij het informatiebord achter de ingang van het domein. Volg de kaart om alle informatieborden te vinden.

Shopping Basket