03 311 68 46 – kasteelhoevewestmalle@gmail.com

De Kasteelhoeve

Brasserie ● Bed & Breakfast

Opwaardering van Kasteeldomein Westmalle

De Stichting Kempens Landschap heeft groen licht gekregen van het Agentschap Onroerend Erfgoed om een premiedossier op te stellen voor de restauratie van het negentiende-eeuwse ronde gebouw op het kasteeldomein van Westmalle. Dit cirkelvormige dienstgebouw met kegelvormig dak is een ware erfgoedschat. De restauratie ervan zal naar verwachting ongeveer 4 miljoen euro kosten, waarvan de gemeente Malle 853.050 euro zal bijdragen. Burgemeester Sanne Van Looy van Malle benadrukte in de pers dat de aankoop van het kasteeldomein geen afbreuk zal doen aan de vernieuwingen in de dorpskern.
Het ronde gebouw biedt interessante mogelijkheden voor een nieuwe invulling, zoals horeca of een exporuimte. De gemeente zal samenwerken met een commerciële partner om de toekomstige bestemming van het gebouw te bepalen. Deze opwaardering zal niet alleen de historische waarde van het kasteeldomein versterken, maar ook een aantrekkelijke plek creëren voor bewoners en bezoekers van Westmalle.

Nieuwe invulling en mogelijkheden voor bewoners en bezoekers van Westmalle

De plannen voor de opwaardering van het kasteeldomein van Westmalle beloven een positieve impuls te geven aan de regio. Niet alleen zal het ronde gebouw worden gerestaureerd en een nieuwe bestemming krijgen, maar het gehele domein zal ook worden opengesteld voor het publiek. Dit biedt bewoners en bezoekers de kans om te genieten van de rijke geschiedenis in de prachtige groene omgeving van Westmalle.
B&B De Kasteelhoeve kijkt ernaar uit om gasten te verwelkomen die de charme en het erfgoed van deze bijzondere locatie willen ervaren.
Shopping Basket