03 311 68 46 – kasteelhoevewestmalle@gmail.com

De Kasteelhoeve

Brasserie ● Bed & Breakfast

Nieuwe fietstocht "Van Adel tot Notabel" start aan De Kasteelhoeve

Goed nieuws voor fietsfans! Toerisme Provincie Antwerpen heeft een gloednieuwe fietstocht uitgestippeld, die start vanaf Brassserie en B&B De Kasteelhoeve in Westmalle. 

Deze route, genaamd “Van Adel tot Notabel”, biedt een betoverende ervaring vol geschiedenis, natuur en cultuur. Met 45 kilometer aan adembenemende paden is deze tocht een must voor elke fietsliefhebber.

Details fietstocht Westmalle "Van Adel tot Notabel"

De tocht “Van Adel tot Notabel” voert je langs twee abdijen en vier kastelen, met het rijke erfgoed van de Kempen als decor. Je fietst door natuurgebieden zoals de Brechtse Heide en het Zoerselbos. Verder kom je in kasteelparken en langs abdijwinkels waar je terecht kan voor authentieke ambachtelijke producten.

Kasteel van Westmalle

Een van de stops is het Kasteel van Westmalle, een historisch verblijf uit 1100. Dit adellijke kasteel, omgeven door een schitterend park dat sinds 2024 toegankelijk is, biedt een perfecte kans om de geschiedenis te ervaren.

Domein de Renesse

Domein de Renesse, met een 16e-eeuws kasteel, is omgeven door een idyllisch park met vijver, oude ijskelder en indrukwekkende mammoetboom. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de rust en schoonheid.

Zoerselhof

Het klassieke Zoerselhof, gebouwd in 1787, biedt een kijkje in de geschiedenis van de regio. Het kasteel zelf is niet te bezichtigen, maar je kunt wel genieten van de prachtige omgeving en de historische sfeer opsnuiven.

Hallehof

Geniet van een wandeling in het gemeentepark van Hallehof. Dit 25 hectare grote park herbergt een kasteel uit 1902, dat ooit dienst deed als gemeentehuis en nu beschikbaar is voor evenementen.

Abdij der Trappisten

Geen bezoek aan Westmalle is compleet zonder een stop bij de Abdij der Trappisten. Hier worden de beroemde Westmalle Dubbel, Tripel en Extra gebrouwen onder het toeziend oog van de monniken. De abdij zelf kun je niet bezoeken, maar de serene sfeer rondom de abdij is zeker de moeite waard.

Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth

Een andere interessante stop is de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth. Deze abdij, opgericht in 1950, biedt een monastieke winkel met unieke producten zoals zacht badlinnen en heerlijke verzorgingsproducten onder de naam TRAPP. Deze producten zijn ook te vinden in de badkamers van onze B&B-kamers.

De Kasteelhoeve: het perfecte startpunt voor fietstochten in de Kempen

De fietstocht “Van Adel tot Notabel” start bij B&B en Brasserie De Kasteelhoeve. Dat is logisch, want onze locatie ligt op een boogscheut van de hoogtepunten van Westmalle en op het fietsknooppuntennetwerk van de Kempen, goed voor meer dan 2000 kilometer bewegwijzerde paden. Dit systeem geeft je de flexibiliteit om afhankelijk van het weer, de tijd en je wensen je eigen route te bepalen. De fietsknooppuntenkaart is te koop in onze B&B en op onze pagina “fietsen in Westmalle” vind je enkele van onze favoriete routes.

Plan je Westmals fietsavontuur vandaag

Klaar om de schoonheid van de Kempen te ontdekken? Boek je verblijf bij B&B De Kasteelhoeve en geniet van de nieuwe fietstocht “Van Adel tot Notabel”. Wij hebben een afgesloten overdekte fietsenparking met oplaadpunten en ook de brochures van de nieuwe fietstocht liggen voor je klaar. Vraag er gerust naar tijdens je verblijf.
Shopping Basket