03 311 68 46 – kasteelhoevewestmalle@gmail.com

De Kasteelhoeve

Brasserie ● Bed & Breakfast

Verken de rust en schoonheid van de trappistenabdij van Westmalle

In de abdij van Westmalle (voluit: de abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Westmalle) wijden monniken van de orde der Cisterciënzers, ook wel trappisten genoemd, zich al meer dan 200 jaar toe aan een leven in gemeenschap van gebed en arbeid. Samen met mensen van buitenaf, maken zij de wereldberoemde Westmalle trappistenbieren: Tripel van Westmalle en Dubbel van Westmalle.

De iconische trappistenbieren van Brouwerij Westmalle

Tripel van Westmalle wordt wel eens beschreven als “de moeder aller tripels”. Het goudgeel bier van 9,5 % is een echt stijlicoon. De fruitigheid samen met de fijne hopbitterheid en de romige smaak zorgen voor een feest in de mond. Dubbel van Westmalle is een donker, roodbruin trappistenbier van 7% met een volle crèmekleurige schuimkraag. De smaak is rijk en complex met fruitige aroma’s en tonen van gebrande mout. Beide bieren behoren volgens kenners tot de beste bieren ter wereld. Sinds 2021 is ook Westmalle Extra, het blond tafelbier van de broeders, beschikbaar in in bierhandels én in de horeca.

abdij westmalle

Maak een adembenemende wandeling rond de abdij van Westmalle

De abdij van Westmalle ligt op 45 minuten wandelen of 10 minuten fietsen van B&B De Kasteelhoeve. Omdat de brouwerij zich nog volledig binnen de muren van de abdij bevindt en de monniken streven naar rust en optimale arbeidsomstandigheden, is de trappistenbrouwerij van Westmalle niet toegankelijk voor bezoekers. Er is wel een mooie abdijwandeling te maken rondom de abdij met verschillende stopplaatsen waar je via bordjes uitleg krijgt over het leven in de abdij. De gebedsmomenten van de monniken staan trouwens wel open voor iedereen. Je vindt het overzicht van alle liturgische vieringen op de website van de Abdij der Trappisten Westmalle.

Koop trappistenkaas aan de poort van de abdij van Westmalle

Als je van trappistenkaas houdt, kan je daarvoor terecht in de abdij van Westmalle. De monniken verkopen immers zelf een beperkte hoeveelheid van hun ambachtelijke kaas aan de abdijpoort. En op dat moment kan je ook stiekem even piepen naar de binnenkant van de abdij 😉 Goed om weten: in onze brasserie kan je de bieren van de abdij van Westmalle proeven en ook de trappistenkaas degusteren. In onze B&B kan je terecht voor souvenirs en biertjes van de abdij van Westmalle.
Shopping Basket